Smíšené pocity po trunaji v Letovicích

07.03.2011 20:00

Letovická hala má pro jedovnické florbalisty zvláštní kouzlo. Již mnohokrát se nám zde podařilo zaskočit papírově silnějšího soupeře a nejinak tomu mělo být teď. Dobrá nálada před prvním utkáním a snad kompletní sestava v kabině vzbuzovala očekávání povedeného výsledku. Není divu, vždyť naplno bodovat se nám nepodařilo již sedm zápasů v řadě. Poslední výhra tak má v kolonce datum uvedeno 13.11. 2010, kdy jsme "rozstříleli" Florbal Kuřim 3:2.

Na hráče Tatranu si Jedovnicích budeme muset ještě počkat (Ilustrační foto - iDnes.cz)

První utkání

proti týmu FBC Sokol Ivanovice na Hané B pro nás mělo zvláštní nádech. Jednak pohled na pozici obou mužstev v tabulce napovídal, že hrát se v podstatě bude o šest bodů, ale také proto, že v hlavách jedovnických hráčů opět vzaplál plamen rozhořčení z potupné a hlavně nečekaně kruté porážky 3:8 na zářiovém turnaji.

Po uvodním hvizdu tento plamen začal nabírat na síle a ke konci třetiny v Letovicích řádil hotový požár spalující vše, co může Jedovnicím stát v cestě za vítězstvím v utkání. Uběhla totiž sotva minuta a po nahrávce Radima Zouhara a střele Matěje Šíbla už na ukazateli skóre svítilo 1:0 pro Jedovnice. Uklidňující trefa znamenala doslova explozi ve střelách na branku Ivanovic. Co střídání, to gól. Místní zapisovatel možná utrousil i pár ostřejších slov, protože do zápisu totiž musel za úvodních pět minut uvést hned čtyři jedovnické střelce. Postupně se trefili Michal Štrof, znovu Matěj Šíbl a Martin Musil. Takhle brzy po ránu by gólové hody čekal asi málokdo. Po pětiminutovce z říše snů hra pokračovala ve svižném tempu. V závěru první části došlo ještě ke dvěma změnám skóre. Nejprve na 5:0 zvýšil Miroslav Žampach a poté se přesnou střelou k tyči prosadil i soupeř - 5:1.

Ve druhé třetině se hra vyrovnala, soupeř začal běhat, přitvrdil v obraně a objevil útok. Výsledkem tak byly dvě střely, jež prošly za záda do té doby nudícího se Víta Šebely. Každá branka soupeře však byla po zásluze potrestána, Josef Zouhar a Matěj Šíbl se postarali o, vcelku pohodové, skóre 7:3 po druhé třetině.

V závěrečné části sice z proměněného trestného střílení Ivanovice živily naději na zvrat utkání. Veškeré ivanovické optimisty ale vrátil na zem Lukáš Vavrčík, který si dvěma trefami připsal své vůbec první gólové kanadské body. Závěrečný gólový pozdrav poslal ivanovickému brankáři, skvěle hrající Matěj Šíbl a ač poslední slovo patřilo soupeři, který snížil na konečných 10:6, nemohlo už nic zkazit radost hráčů Sokola Jedovnice ze zaslouženého vítězství.

 

Druhé utkání

proti týmu Dohoda Tri Lamy Brno by se dalo shrnout jedním slovem jako špatnáobranaanepřesnákoncovka. Vše, co se dařilo v prvním utkání, rázem jaksi nefungovalo. Blamáž odstartovalo špatné střídání naší obrany při brejku soupeře. Jedovničtí obránci v sedmé minutě záhadně vyklidili pozice a než stačila naskočit nová obranná dvojice, radoval se soupeř z gólu. Prožitý šok z obdržené branky vnesl na jedovnické čepele pořádnou dávku nervozity. Výsledkem byly další tři góly v jedovnické síti. Takovýhle začátek si nikdo nepřál. Ač bylo utkání teprve na začátku, museli už Jedovnice otevřít hru a tlačit se více do branky soupeře. Všechny pokusy o korekci skóre ale mařil výtečně chytající gólman Dohody Brno. Smůlu se podařilo prolomit až Josefu Zouharovi, jehož trefa v přesilovce znamenala, že první část skončila poměrem 1:4. S tímto výsledkem by se dalo ještě něco udělat, tři branky jsou ve florbale otázkou několika minut, ne-li sekund, jenže stejně uvažoval i soupeř. Ihned po přestávce tak jedovnické hráče zchladil stejně agresivní hrou a deptal gólmana nechutně přesnou střelbou. Dvě branky v dresu Jedovnic sice zaznamenal nový kanonýr Lukáš Vavrčík a jednu také Ondřej Grym, který útočníky Dohody Brno likvidoval obrannými zákroky, jenže co naplat, když chcete vyhrát, musíte se trefit vícekrát než soupeř a to se bohužel nadařilo. Stav 9:4 po druhé třetině a zejména celkový dojem z utkání moc nadějí do závěrečné části nedával. Třetí třetina se tak odehrála ve snaze jedovnických hráčů o vstřelení potřebných branek, jenže dvě trefy Matěje Šíbla vždy vedly jen k dotažení skóre na pětibrankový rozdíl. V závěru soupeř přidal další dvě branky a tak stav 6:13 vypadá více neslavně, jako předvedená hra. Dohoda Brno nás přehrála kombinačně, střelecky i takticky.

 

 

17. kolo, Jihomoravský přebor mužů, divize A

začátek utkání: 09:00    konec utkání: 10:12

FBK Sokol Jedovnice : FBK Sokol Ivanovice na Hané B    10:6 (5:0, 2:2, 3:3)

Branky a asistence (FBK Sokol Jedovnice)

1. tř    čas 01:01    Matěj Šíbl (asistence Radim Zouhar)

1. tř    čas 02:49    Michal Štrof (as. Petr Lukács)

1. tř    čas 03:58    Matěj Šíbl (bez as.)

1. tř    čas 05:01    Martin Musil (as. Michal Štrof)

1. tř    čas 10.25    Miroslav Žampach (as. Michal Štrof)

2. tř    čas 05:11    Josef Zouhar (as. Lukáš Vavrčík)

2. tř    čas 10:36    Matěj Šíbl (as. Josef Zouhar)

3. tř    čas 01:23    Lukáš Vavrčík (as. Radim Zouhar)

3. tř    čas 02:07    Lukáš Vavrčík (as. Matěj Šíbl)

3. tř    čas 09:15    Matěj Šíbl (as. Josef Zouhar)

Vyloučení (FBK Sokol Jedovnice)

bez vyloučení

 

18. kolo, Jihomoravský přebor mužů, divize A

začátek utkání: 12:40    konec utkání: 13:55

FBK Sokol Jedovnice : FbC Dohoda Tri Lamy Brno    6:13 (1:4, 3:5, 2:4)

Branky a asistence (FBK Sokol Jedovnice)

1. tř    čas 12:06    Josef Zouhar (asistence Matěj Šíbl)

2. tř    čas 03:47    Lukáš Vavrčík (as. Josef Zouhar)

2. tř    čas 04:01    Ondřej Grym (bez as.)

2. tř    čas 06:11    Lukáš Vavrčík (as. Josef Zouhar)

3. tř    čas 10.25    Matěj Šíbl (bez as.)

3. tř    čas 05:11    Matěj Šíbl (as. Lukáš Vavrčík)

Vyloučení (FBK Sokol Jedovnice)

3. tř    čas 12:30    Matěj Šíbl (špatné střídání)

 

Sestava

1    Vít Šebela (G)

3    Ondřej Grym

4    Žampach Miroslav

5    Petr Lukács

6    Martin Musil

7    Josef Zouhar (C)

8    Šíbl Matěj

9    Daniel Grym

12  Štrof Michal

13  Lukáš Vavrčík

14  Vladimír Kubeš

15  Zdeněk Ševčík

16  Radim Zouhar