Turnaj v Jedovnicích 20.3.

26.03.2011 21:24

Sluncem zalitá hala v Jedovnicích hostila 20.3. svůj poslední turnaj v sezóně 2010-2011 florbalového přeboru mužů - Divize I. S blížícím se koncem sezony samozřejmě roste i tlak na zúčastněné týmy, protože každá chyba může znamenat ztrátu bodů, kterou se už nemusí podařit při konečném zúčtování smazat.

Pořadatelem byl domácí FBK Sokol Jedovnice, jehož hlavním cílem bylo navázat na výborný výkon z předchozího turnaje v Letovicích a minimálně co nejvíce potrápit soupeře z Kuřimi a Boskovic.

(foto - karelnavratil.com)

První zápas

Soupeřem v prvním zápase byl druhý tým tabulky Florbal Kuřim, tedy mužstvo, které má úplně opačné starosti, než Jedovnice. Fanoušci Jedovnic, však dobře ví, že porazit je možné kohokoliv (a naopak :-) ).

Oproti předchozímu vzájemnému zápasu, to však tentokrát byli florbalisté Kuřimi, kdo od první minuty diktoval hru a po třetinách 0:1, 0:3 a 0:3 si celkem jasně dokráčeli pro tři body.

Trenér Jedovnic Miroslav Žampach společně se svým kolegou Igorem Halasem naordinoval svému mužstvu důslednou zónovou obranu, při níž se útočníci měli prosazovat především z brejkových situací. Což o to, taktika byla zvolená dobře. Zejména hráči jako Matěj Šíbl a Michal Štorf jsou pro tyto situace doslova stvořeni, navíc otevřít od začátku hru by se rovnalo florbalové sebevraždě. Jenže dnes jako by nikdo z hráčů Jedovnic neměl svůj den. Nerozhodný výsledek tak Jedovnice držely jen necelých pět minut. Poté se ke střele dostal kuřimský Bednář a jeho nepříliš prudká střela ze střední vzdálenosti propadla gólmanu Jedovnic Vítu Šebelovi mezi nohama do branky. Kuřim se tak dostala do pohody a i přes množství skvělých zákroků gólmana Šebely v průběhu dalších třetin navyšovala skóre až na konečných 0:7 v neprospěch Jedovnic.

"Nepamatuju se na zápas, v němž bychom nevstřelili ani jednu branku," divil se útočník Matěj Šíbl nad střeleckou smůlou jedovnických hráčů. Ti si za zápas sice vypracovali spoustu šancí, avšak v koncovce vždy úřadovala buď (ne)štěstěna nebo perfektně chytající gólman Kuřimi Možný. "Nevidím v tom žádnou tragédii, důležité je pro mě nasazení hráčů, ke kterému nemám nejmenší výhrady," zhodnotil zápas trenér Igor Halas a připomněl, že jedovnickým také znatelně chyběli absentující klíčoví hráči.

 

Druhý zápas

Boskovické florbalisty nemají jako soupeře v Jedovnicích příliš rádi. Jejich nátlaková hra využívající náběhy hluboko do křídelních prostor soupeře je pro bránící mužstvo nesmírně náročná. Tato předtucha se ostatně také potvrdila v zápase Boskovic proti Jedovnicím. Krátce po vhazování si za jedovnickou obranu zaběhl boskovický Konečný a jeho křižnou přihrávku bezpečně proměnil Kšica. Jedovnice tlačily a přitrvdily hru, protože, když se nedaří technicky, je třeba zápas urvat silou. Jenže finální fáze pořád jaksi vázla. Střeleckou smůlu Jedovnic protrhl až ve druhé třetině Matěj Šíbl, který zakončil rychlou kombinaci na jeden dotek a nadvakrát překonal boskovického gólmana. Jeho branka však znamenala jen snížení na 1:5. Ve druhé části se ještě důrazem před brankou prosadil Lukáš Vavrčík a gólový účet Jedovnic uzavřel ve třetí třetině, po nahrávce Josefa Zouhara, znovu Matěj Šíbl. Celkové skóre 3:7 ale ukázalo, jak dokáže být florbal krutý.

"Dneska jsme bohužel neměli svůj den, musíme to hodit za hlavu a urvat body v Tišnově," burcuje před posledním dvojutkáním Matěj Šíbl.

"Na trénincích se zaměřujeme na sestavení a sehrání stabilních pětek, bohužel stále se nám nedaří najít druhého středního útočníka," připomněl Igor Halas asi nejbolavější místo současného kádru Jedovnic. Střední útočník (centr) tvořící spojnici mezi obranou a útokem je totiž jedním z předpokladů pro pohlednou a efektivní hru.

  

20. kolo, Jihomoravský přebor mužů, divize A

začátek utkání: 10:15    konec utkání: 11:20

FBK Sokol Jedovnice : Florbal Kuřim    0:7 (1:0, 3:0, 3:0)

Branky a asistence (FBK Sokol Jedovnice)

-

Vyloučení (FBK Sokol Jedovnice)

bez vyloučení

 

20. kolo, Jihomoravský přebor mužů, divize A

začátek utkání: 14:00    konec utkání: 15:05

FBO Orel Boskovice B : FBK Sokol Jedovnice   7:3 (1:4, 3:5, 2:4)

Branky a asistence (FBK Sokol Jedovnice)

2. tř    čas 02:48    Matěj Šíbl (asistence Lukáš Vavrčík)

2. tř    čas 05:30    Lukáš Vavrčík (as. Matěj Šíbl)

3. tř    čas 10:13    Matěj Šíbl (as. Josef Zouhar)

Vyloučení (FBK Sokol Jedovnice)

3. tř    čas 01:06    Josef Zouhar (sekání)

 

Sestava

1    Vít Šebela (G)

3    Ondřej Grym

4    Žampach Miroslav

5    Petr Lukács

6    Martin Musil

7    Josef Zouhar (C)

8    Šíbl Matěj

9    Daniel Grym

12  Štrof Michal

13  Lukáš Vavrčík

15  Zdeněk Ševčík